Godkjenning av yrkesskade hos NAV

Meld ifra om arbeidsulykken

Dersom du har fått en skade som følge av en arbeidsulykke kalles dette yrkesskade.

 

Det er viktig at arbeidsulykken meldes til både arbeidsgivers forsikringsselskap og NAV. Det er din arbeidsgiver som skal gjøre dette. Erfaringsvis ser man dessverre at mange arbeidsgivere forsømmer sine plikter med å melde ifra om arbeidsulykken. Dette vil kunne gå utover deg, så det er viktig at du selv påser at arbeidsulykken blir meldt til begge instanser. Dersom du trenger hjelp til dette kan du kontakte advokat som vil hjelpe deg med dette.

 

Det anbefales å melde ifra om arbeidsulykken så snart som mulig til NAV. Dersom NAV godkjenner skaden som yrkesskade vil du få et vedtak på dette. Du vil da blant annet slippe å betale egenandel når du er til lege o.l for konsultasjon/behandling av din yrkesskade.

 

I tillegg vil du kunne søke om menerstatning hvis du har fått godkjent yrkesskade. Du vil også kunne søke om at NAV ytelse gis med yrkesskadefordel.

 

Du er velkommen til å ta kontakt 

Advokat Anette Torgersen har lang erfaring med yrkesskader og hvordan disse sakene håndteres mot både NAV og forsikringsselskapet.

Du er velkommen til å ta kontakt for en gratis og uforpliktende samtale. Advokat Anette Torgersen nås direkte på tlf 98672929 eller at@advokattorgersen.no

Ta kontakt for en gratis samtale om din sak

    Ja takk, meld meg på nyhetsbrevet

    Artikler